fredag 13 oktober 2017

Vecka 42



Hej alla barn och föräldrar

I fredags hade alla elever veckans ord och det gick riktigt bra. Vi delar ut veckans ord varje måndag och era barn har en hel skolvecka på sig att läsa, skriva och förklara orden för er. På fredagar läser vi upp orden och era barn får skriva ner dem i sin skrivbok. När vi har läst igenom dem så skickar vi hem skrivboken så ni kan se hur det gått för dem. Skicka sedan tillbaka boken i deras skolväskor. Hjälp dem så mycket ni kan under veckan.

Som vi skrev förra veckan har vi påbörjat vårt nya tema om källsortering och återvinning. Eleverna har berättat hur duktiga de är på att sortera sina sopor. Låt dem hjälpa till så mycket som möjligt med detta hemma och låt dem berätta vad vi gör och arbetar med i skolan.

På tisdag 17/10 är det studiedag som vi meddelat innan och skolan är stängd men fritids har öppet.

Nu har alla elever fått nya läseböcker och vi har läsgrupper varje måndag, onsdag och torsdag. Det kommer fungera så att på måndag läser vi några sidor som eleverna ska läsa hemma och på onsdag får de läsa upp sidorna de övat på. Sen blir det nya sidor på onsdag som ska vara till på torsdag. På torsdag får den nya sidor som ska läsas hemma och som sen ska vara till på måndag. Läsningen är jätteviktig så låt era barn läsa minst 15 min för er varje dag. Tänk på att inte läsa mer än de sidor de fått i läxa (får gärna läsa sidorna de läst tidigare).

På fredag är det äntligen Idrott igen. Så glöm inte packa ner idrottskläder och handduk.

Under veckan arbetar vi också med:

Sv: Andra uppdraget i leksaksfabriken, Veckans ord, språkskrinet och läsgrupper.

Ma: Addition, subtraktion och tiotals övergångar

Tema: Källsortering och återvinning

Ha en trevlig helg!