fredag 20 oktober 2017

V. 43
Hej alla föräldrar och barn.

Temat om källsortering har fortsatt under veckan och era barn börjar kunna en hel del. Vi hoppas att de tar med sig det hem och hjälper er med källsorteringen.
Under veckan avslutar vi temat med att återanvända våra sopor genom att skapa fram en figur. Vi kommer även att besöka några av Holmas sopstationer för att kontrollera att barnen vet var de ska slänga sitt avfall.
Vi hoppas att ni därefter fortsätter hjälpa dem med det.

På tisdag är det dags för Hyllies tandsköterskor att komma och prata om vikten av att borsta tänderna och hur man borstar tänderna. Därefter lackas barnens tänder med flourkräm.

Läsgrupperna har varit uppskattade av barnen och vi har på denna korta tid sett framsteg. Men det är viktigt att ni läser texten hemma med era barn mer än en gång. Som vi nämnt tidigare bör varje barn läsa minst 15 minuter varje dag. Böckerna som vi läser är Brandkatten,  och När blå himmel gick på jakt och “Den röda pärmen”. Alla har ett läskort där vi skriver vad och till när läxan är.

Då det var studiedag i tisdags kunde vi tyvärr inte låna nya biblioteksböcker. Därför blir det svårt för era barn att göra läxan till tisdag. Har barnen en annan bok hemma som de vill skriva om får de gärna göra det. Annars så kommer vi ha möjlighet att låna nya böcker på tisdag och onsdag,

Vi vill även påminna om veckans ord till fredag. Barnen får de på måndag och har hela veckan på sig att träna. Har varit jättekul att se så många barn taggade inför de “lilla testet”.

I matematiken fortsätter vi arbeta med likhetstecknets betydelse. Det har varit svårt för många elever och vi kommer arbeta med det mer under veckan. Ni får gärna träna hemma med barnen. Ett exempel är        17= 10+__=20-__=17

Vi har pyntat våra klassrum med massa läskigt höstpyssel. Kom gärna in och titta, om du vågar!!!
boo-halloween.jpg

Veckan kommer vi att avsluta med lite höstmys.

Vi vill även påminna er om att det är
höstlov vecka 44, 30 oktober- 3 november.

Trevlig helg