fredag 28 september 2018


Hej alla föräldrar till barn i årskurs 3                                               2018.09.27

Vi vill börja med att tacka alla föräldrar som kom till föräldramötet. Alltid lika kul att träffa er. Tyvärr saknade vi en del föräldrar och vi skriver därför upp en del av det vi pratade om under mötet.
Presentation av terminens planering lekplatsfysik som vi började att arbeta med. Nu har vi gått över till temat författare där vi fått besök av Mårten Melin och ska arbeta med hur man skriver olika sorters texter. Forntidstemat kommer vi att arbeta med fram till jul. Vi kommer att gå iväg på flera upplevelser, musikpedagoger kommer till skolan och arbetar med oss och så kommer vi en dramapedagog och tränar en teater med oss. Eleverna kommer då få vars en roll och ett manus som vi ska träna på under ett par veckor. Den 5 december kommer ni då att bjudas in för att uppleva forntiden med en teater som spelas av era barn.
I årskurs 3 erbjuds man att simma med eleverna igen. 3a kommer att simma vecka 48 3A och 3b vecka 49.
På Holmaskolan är det alltid årskurs 3 som står för luciauppvisningen, och i år är det vår tur. Vi har redan börjat träna på sångerna och så småningom kommer vi skicka hem texter så eleverna kan träna ännu mer. Den 13 december kommer ni att bjudas in för att uppleva Luciatåget tillsammans med oss.
För att det ska vara enklare för dig som förälder att sjukanmäla ditt barn när han/hon e sjukt rekommenderar vi er att ladda ner appen för skola24. Här kan du även anmäla delar av dagen, t.ex. om ditt barn ska till tandläkaren.
Vi använder oss även av classroom.se i vår undervisning. Fördelen är att eleverna efterhand kan se uppgifter och filmer som vi arbetat med under lektionstid.  
Vi påminner även om vår blogg, där vi varje fredag skriver in vad vi har arbetat med och vad vi kommer att göra nästkommande vecka. Det är viktigt för er som förälder att läsa bloggen för att ta del av viktig information som gäller skolan och ditt barn.
Utvecklingssamtalstiderna kommer ligga på bloggen via Doodle som vi tidigare gjort. Gå in och boka EN tid som passar er så snart som möjligt.
Bildresultat för föräldramöte tecknat
Tack för ett gott samarbete
Sanna, Camilla, Marianne, Emely och Henrik.