fredag 27 april 2018

V 18


Hej alla föräldrar och barn

Tiden springer iväg och snart är vi inne i maj månad. Det innebär att det inte är mycket kvar av terminen men vi arbetar på ett tag till.

I matematiken har vi arbetat med talsorter och positionssystemet. Vi har adderat och delat större tal. Träna gärna hemma. 300 + 60 + 5 =365      473= 400 + 70 + 3.
Under veckan kommer vi fortsätta arbeta med detta och på onsdag har vi vårt mattetest.

Denna vecka har vi inga veckans ord.
I svenska har vi gjort egna leksakskataloger. Barnen har fått rita och beskriva en leksak som ska in i vår egna leksakskatalog. Detta tycker barnen har varit superkul!

I vårt tema Sagor och väsen  har vi fokuserat på väsen. Låt gärna barnen berätta vad de kan om väsen.

Vi har idag skickat med information om vår upplevelse på torsdag. Här nedan kan ni se all information. Viktigt att barnen är här 8.00

Vi ses igen onsdagen den 2 maj.



Vi önskar er en trevlig helg, valborg och 1 maj!
                            

Upplevelse
Torsdagen den 3 maj är det dags för vår upplevelse om Naturcirkus. Då ska vi åka till Fulltofta strövområde.

Denna dag börjar barnen 8.00. Det är viktigt att passa tiden annars missar barnen bussen.
Vi slutar senare denna dag då vi beräknar att vara hemma igen kl.14.15. Barnen som ska vara på fritidshemmet går direkt dit och de andra barnen går hem.

Vi har beställt en liten matsäck till alla elever som består av tunnbröd med ost, yoghurt, dricka och frukt. För barn som vill ha med sig eget eller extra får de gärna ta med det. Barnen ska även ha med sig något att sitta på, en filt, sittdyna eller kanske bara en tidning i en plastpåse.
Tänk på att de inte får ha godis, läsk och choklad.

Vädret kan variera väldigt mycket till dess. Titta gärna på väderprognosen innan ni skickar iväg barnen så de har kläder efter väder. Vi kommer att vara ute hela dagen och barnen behöver ha ordentliga skor som de kan springa i.

Vi hoppas på en fin och lärorik dag!