fredag 8 december 2017

Vecka 50



Hej alla föräldrar och barn.
Tiden går så fort och snart har hela höstterminen gått i tvåan. Era barn arbetar på bra och vi har hunnit med allt som vi har planerat in.
Vilken häftig upplevelse det blev när vi besökte planetariet i Lund. Här fick vi se vårt solsystem med alla planeterna. Låt era barn berätta för er vad de fick vara med om.
Under veckan fick alla elever välja en planet som de skulle vilja arbeta med och lära sig mer om. Sedan blev de indelade i mindre grupper där de fick läsa fakta texter om den utvalda planeten och sedan skriva ner all intressant fakta som de hittat. Vilket fantastiskt sammarbete vi fick se.
När deras texter är färdiga så ska de redovisa för sina klasskamrater om sin planet. När temat tar slut nästa vecka så kommer vi ha många rymdexperter.
Vi fortsätter med matteläxa på tisdagar och ett mattetest på läxan. Det är viktigt att ni föräldrar förhör dem och hjälper dem att öva på läxan.
Läxorna som vi har under veckan är viktiga och det är här vi kan se vad de lärt sig i matematik och svenska. Så glöm inte att förhöra de. Vi har mattetest på tisdagar och veckans ord på fredagar.
I matematiken arbetar vi fortfarande med ental och tiotal. Att veta vilket som är ental och tiotal i ett tal. Att sista siffran i ett tal är ental, andra siffran är tiotal och tredje siffran är hundratal 123 = 100 + 20 + 3.
T.ex. 53= 50 + 3          13= 10 + 3       76= 70 + 6
Vi ser att många elever har svårt för detta så fråga dem gärna hemma, skriv upp några tal och låt dem berätta.
Vi har även börjat prata om klockan. Heltimme, halvtimme, fem över, tio över, kvart över osv. Prata gärna om tiden med dem. Låt dem titta på klockan och berätta för er vilken tid det är. Alltid bra om de får öva.
I svenskan har vi pratat om synonymer och denna vecka ska vi arbeta med att skriva meningar. Det viktigt att tänka på är att meningen ska börja med stor bokstav och sluta med punkt. Att skriva med gemener (små bokstäver) i sin text. Låt den gärna öva lite där hemma.
På onsdag den 13 december är det lucia och treorna kommer lussa för hela skolan.
Trevlig helg!