torsdag 9 november 2017

Vecka 46



Hej alla föräldrar och barn.

Härligt att se alla barnen igen efter en veckas lov. Alla har berättat, skrivit och ritat vad de har gjort under lovet. Så många roliga saker de har gjort. Kul att så många barn har läst mycket under lovet och att de använt sig av läsbingo.

Veckan startades med vårt nya tema ”rymden-universum”. Det var många spännande frågor som barnen ställde och som vi kommer få svar på under dessa sex veckor som vi arbetar med temat. Det märks att de är väldigt nyfikna på rymden. Under veckan har vi arbetat med universum, Big Bang, solsystemet, planeterna och galaxer. Låt era barn berätta lite om detta för er. Under v. 46 kommer vi prata och lära oss om jorden och hur vårt jordklot är uppbyggt.

Under veckan kommer vi arbeta med:

SV: substantiv, en/ett, språkskrinet, läsgrupper, bokboken

MA: addition/subtraktion- tiotalsövergångar, dubbelt-hälften

TEMA: jordklotet, jordskorpan, kärnan,

Hjälp era barn att öva på veckans ord. Det är viktigt att de får skriva, läsa och samtala om orden varje dag. Här nedan ser ni de nya orden.

Tellus, kärnan, jordskorpa, rotera, dygn, land, hav, vatten,

Vill påminna er om att fritids har stängt på måndag 13/11 så era barn börjar i skolan kl. 8.10 och slutar 13.30. Viktigt att ni hämtar dem i tid. Vill ni att de själv går hem så meddela oss.


Trevlig helg