fredag 17 februari 2017

vecka 8 & 9

Hej alla föräldrar och barn!
Vi hälsar vår lärarstudent Jonathan från Malmö högskola välkommen. Jonathan läser sin andra termin på högskolan och ska vara här i 4 veckor.

Fredagen avslutades med att alla elever redovisade sina sagor. Så duktiga de har blivit med sitt skrivande. Så nu avslutar vi vårt tema sagor, slott, kungar/drottningar, prinsar/prinsessor och drakar.

Vecka 8 är det sportlov! Då är barnen lediga från skolan. Vi har skickat hem en sportlovslapp med en internetlänk där det finns massa trevliga förslag på vad man kan hitta på under lovet! Vissa aktiviteter behöver bokas tidigare.

Vecka 9 börjar skolan som vanligt igen.

Då börjar vi med ett nytt tema, yrken i vårt samhälle. Här vill vi gärna involvera er föräldrar. Är du sugen på att komma o berätta om ditt yrke för våra elever i årskurs ett vore det kul. Eller så kanske ni har en nära bekant som har ett spännande yrke som vill berätta vad han/hon gör på sitt jobb. Kontakta oss i så fall så snart som möjligt så vi kan boka in en tid.

SV: Läseboken,bokstaven V v, bokstavsboken.
MA: Lilla subtraktionstabellen.
Tema: Yrken i vårt samhälle

Det är viktigt att ni påminner era barn att ta med sig datorerna tisdagar, onsdagar, fredagar och framför allt att de är laddade. Så att vi kan arbeta med dem i skolan. Om några ändringar sker så skriver vi detta här på bloggen.


Skolan börjar igen måndagen den 27 februari.

Vi önskar er ett trevligt sportlov!
Sanna, Camilla, Carina, Kajsa och Jenny