fredag 27 januari 2017

Vecka 5



Hej alla föräldrar och barn!

Som ni redan vet så har vi varit och provat på hos Malmö kulturskolan. Här fick era barn göra dramaövningar, sjunga, dansa och skapa bilder. De var väldigt duktiga och vi hade två roliga dagar. Låt dem berätta om vad det varit med om.

Det är nu dags för en ny upplevelse och vi kommer åka till Malmö museum och besöka slottet. Här kommer vi få en guidad tur. Klass 1B kommer åka torsdagen den 2/2 och klass 1A åker onsdagen den 8/2 veckan efter.

Fram till lovet vecka 8 kommer vi att arbeta med att skriva egna sagor. Nu när vi ska besöka ett slott med kanontorn, vallgrav och fängelsehålor och mycket annat så hoppas vi att fantasin kommer sprudla. Vi kommer även att arbeta med hur en saga byggs upp. Allt från hur man börjar skriva, hur man behåller en röd tråd, hur man avslutar en saga men även att använda stor bokstav, mellanrum och punkt.

Vårt arbete med det upplevelsebaserade lärandet har intresserat flera studenter från Malmö högskola. En del av de vill nu skriva sitt examensarbete om det och kommer därför observera undervisningen i klassen fram till lovet. Detta tycket vi är både roligt och spännande.

Vi vill också passa på att hälsa Amin välkommen i klass 1. Nästa vecka börjar Aya och Henrik i våra klasser med.
Under veckan arbetar vi även med:

SV: Läseboken, bokstavsboken och veckans bokstav som nu är Ss.
MA: mynt och pengar
Tema: Våra upplevelser

Trevlig helg!

Sanna, Camilla, Carina, Kajsa och Jenny